REFLEKSIONSINDLÆG
Refleksionsindlæg
Område
|
Refleksionsspørgsmål
|
Dansk
|
Hvilke danskfaglige kompetencer har i trænet i projektet?
Hvad har I arbejdet konkret danskfagligt med i udformningen af bloggen? Giv et par eksempler.
Vi har trænet vores grammatik og tegnsætning. Vi har arbejdet med vores sprog. Vi har snakket meget om at korte det så meget ned som muligt. Vi ville gerne holde en meget normal tone da det passer bedst ind. |
Engelsk
|
Hvilke engelskfaglige kompetencer har I trænet i projektet?
Hvad har I arbejdet konkret engelskfagligrt med i udformningen af bloggen? Giv et par eksempler.
Vi har snakket lidt om høj- og lav kontekst kulturer. Vi har også skrevet et indlæg på engelsk og hermed sproget, og selvfølgelig grammatik.
|
Afsætning
|
Hvilke afsætningsfaglige kompetencer har I trænet i projektet?
Hvad har I arbejdet konkret afsætningsfagligt med i udformningen af bloggen? Giv et par eksempler. FTF. Promotion af vores blog gennem bl.a. delinger på diverse sociale sider. Vi har et meget simpelt design så det er nemt at finde diverse indlæg.
|
Gruppearbejdet
|
Hvordan har gruppearbejdet fungeret i forhold til tidsplanen?
Hvordan har gruppearbejdet fungeret i forhold til arbejdsdeling?
Hvordan har gruppearbejdet fungeret i forhold til feedback?
Hvordan har gruppearbejdet fungeret socialt?
Hvad ville I gøre anderledes, hvis vi startede forfra i morgen?
Vi har gennem hele projektet været foran tidsplanen. Vi har arbejdet temmelig koncentreret og været lige om arbejdet. Vi har læst hinandens indlæg igennem og rettet og det har fungeret rigtig godt. Vi har haft det rigtig sjovt og hygget os meget med det. Der har ikke været nogle komplikationer mellem os. Vi ville højst sandsynligt ikke ændre noget, da forløbet har fungeret perfekt.
|
Bloggen som medie
(ca. 500 ord)
|
Skriv her jeres overvejelser omkring fordele og ulemper ved bloggen som medie. Inddrag både danskfaglige, engelskfaglige og afsætningsfaglige begreber i diskussionen.
Ulemper:
Fra et danskfagligt perspektiv kan en blog godt være et dårligt medie. Mange er ikke specielt gode til grammatik og tegnsætning eller for den sags skyld at holde en ordentlig tone. Den kan nemt blive meget overfladisk da indlæggene oftest er temmelig korte. Blogs kan være meget personlige eller nærmest journalistiske. Derfor kan man finde meget forskellige “sprog” i de forskellige. I de personlige vil der være bandeord og en del talesprog, medens den journalistiske, vil bruge mere “avancerede” og “fine” ord, og holde en ordentlig tone.
Man kan nemt lære ting om fx. engelske kulturer (eller andre.) Der er fx. blogs om hvordan det er at bo i USA. Der er om hvordan det er at bo i Indien osv. Man kan lære om hvilke ting man gør i andre lande, og hvad der er bandlyst. Man kan finde blogs om stort set alt, og nogle kan være meget lærerige.
Fra et afsætningsfagligt perspektiv kan de nemt blive meget utroværdige. Nogle bloggere lægger kun posts ud med sponsorerede produkter. Dette kan blive meget utroværdigt for læseren, som også er en potentiel kunde. Dog skal det siges at mange bloggere bliver betalt for at anmelde det, og altså sige deres mening om produktet. Har kan bloggeren jo så komme til at tænke, at hvis han/hun giver produktet en dårlig anmeldelse, ikke får lov til det igen. Derfor kunne man tænke, at bloggeren ville overdrive eller give en god anmeldelse, fordi denne gerne vil tjene penge. Man er også begyndt at blive mere og mere kritisk over for reklame. Man tror ikke længere på alt man ser, grundet de mange programmer og skandaler om dette. Man tror ikke længere på, at noget er det bedste, medmindre der kommer nogle beviser på bordet. Det skal være testet, analyseret og videnskabeligt bevist at produktet fx. faktisk er det bedste på markedet.
Fordele:
En blog er et godt redskab, fordi bloggere skriver ofte om emner læseren kan relatere til. Man kan skrive om det man har lyst til, og det kan derfor være meget sjovt. En nem måde at finde informationer på. Der er fx. mange anmeldelser, opskrifter osv. Det primære emne på en blog, er personlige holdninger og oplevelser. Det kunne f.eks. være en blogger, som skriver om sin ferie eller sin make-up. Det er nemt at forholde sig til, og derfor er bloggen populær. Når en blogger skriver om sin ferie, så lærer læseren af bloggen noget af en anden kultur. Det kan være, at bloggeren har været til Indien. Dernæst, så skriver bloggen om sin tur. Måske sammenligner bloggeren med Danmark, beskriver deres mad, deres kultur, deres sporg, deres traditioner. På den måde læser læseren om Indien på en uformel og troværdig måde.
Mange unge, især, læser gerne blogs. De læser om hverdagens problemer. Det giver dem måske følelsen af de ikke er alene om, at have en sur morgen, at have mange lektier for, at mor er lidt træls. Men også om tungere emner som mobning debaters på blogingsider. En anden fordel ved bloggen er, at indlæggene skrives meget ligetil. Det ikke et fint, formelt og svært forståeligt sprog. Der skrives på et sprog, hvor de fleste kan være med. Det minder mest af alt om talesprog.
|
Kommentarer
Send en kommentar